• header3 vidinova copy

Webvideo als communicatiemiddel voor bedrijven:

DIGITAL STORYTELLING

Webvideo, hoe belangrijk voor bedrijven?

{youtube}fT4cbapIdBU{/youtube}

Mede door Youtube is de internetfilm of webvideo zeer populair geworden.
Ook bedrijven zien steeds meer in hoe dit als communicatiemiddel ingezet kan worden om hun doelgroep te bereiken.
Voorheen werd zo nu en dan heel voorzichtig een internetfilm op de website uitgeprobeerd, tegenwoordig zijn er bedrijven die eerst nadenken over het concept, waarna seriematig interfilms worden geproduceerd.
Doel is om een maximaal rendement (bereikbaarheid) te halen bij een efficiente productie.

Door de opmars van de digitale techniek in videoapparatuur en de snelle ontwikkeling van het internet is het maken van films voor internet zeer aantrekkelijk geworden.
De inzetbaarheid is hoog: Eigen website, diverse platforms, vertoning via flatscreens op beurzen en zelfs geleverd op usb-sticks als relatiegeschenk.
Wanneer u ook de mogelijkheden inziet van webvideo als communicatiemiddel, dan kom ik graag bij u langs voor advies en een verdere toelichting.

Bovenstaand ziet u een voorbeeld van een internetfilm gemaakt in opdracht van Plant Publicity Holland uit Boskoop.
Deze filmpjes zijn seriematig gemaakt voor het internationale project Colour Your Life.
Bijzonder hieraan is dat er een concept aan ten grondslag ligt; dit soort films valt onder de noemer webvideo volgens concept of wel Digital Storytelling, het combinatieproduct van webvideo en social media.
Dit heeft er toe geleid om maandelijks heel efficient een 4-tal filmpjes te produceren en deze maximaal onder de aandacht te brengen via de website, de social media platforms en op beurzen.
De filmpjes worden gebruikt voor de nederlandse website en met een kleine aanpassing vwb voice over en ondertiteling, ook voor de franseengelse en duitse website.
PPH heeft voor haar films een eigen PPH-kanaal op Youtube aangemaakt, waarop de films zijn geplaatst.

(Voor meer info, zie Digital Storytelling (webvideo volgens concept voor bedrijven), onder de knop Wat doet VidiNova?)

Leest u ook verder in onze vaste rubrieken op deze homepage?

 

Weerkaartje

Column

 VidiNova, het Nieuwe Zien

Het werd hoog tijd om de website een facelift te geven.
Het woord video heeft de laatste jaren een veel ruimere betekenis gekregen dan voorheen. Nu is het zo ver dat video een breder podium inneemt. Vooral door Youtube is duidelijk geworden dat internet een platform biedt om films te vertonen voor amusement, maar ook voor communicatie tussen bedrijven en doelgroep. Ook bij particulieren zien we steeds meer de behoefte om belangrijke momenten te laten vastleggen als herinnering.
VidiNova, het "Nieuwe Zien", verkende deze gebieden al een tijd na verloop van tijd werd duidelijk waar VidiNova zich hoofdzakelijk op moet gaan richten. Ik zag grote mogelijkheden op het gebied van uitvaart en internetfilm voor bedrijven. Bleek later dat samenwerking de manier is om de krachten te bundelen en het aanbod aan diensten uit te breiden, wat ook weer heeft geleid tot interessante ontwikkelingen. 
We zijn weer een grote stap verder met deze nieuwe site met vaste rubrieken als ColumnNieuws en Gevonden op Youtube.
Ik hoop dat de website genoeg uitnodigend is om deze met regelmaat te bezoeken.

Edu de Rijck van der Gracht
VidiNova Productions